Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2014 17:06 - Отживелица ли е романтиката?
Автор: romantikatadnes Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2718 Коментари: 0 Гласове:
1



 Ако попитате романтиците, ще кажат не. Но те винаги виждат света през своя вечно замечтан и влюбен поглед. За останалите романтиката е нещо сладникаво, дразнещо, лигаво, от което нямат нужда. Отживелица ли е наистина романтиката?
Зависи какво разбирате под романтика!

  image   Най-общо романтиката е очарованието, магията на любовта.   Тя е продукт на пърхащите пеперуди в стомаха ви и еуфоричните чувства, които ви обземат, когато сте щастливи и влюбени.   Романтиката са всички онези мили неща и малки жестове, които сте готови да направите за любимия човек.
image
  Обикновено в началото на връзката любовта е генератор на куп романтични идеи, играе си с въображението ви и ви тласка към, понякога, наистина безумни жестове от любов. Но след време романтиката става ненужна и малко двойки успяват да я съхранят.   Създаването на романтика под формата на романтични жестове и подаръци, романтична атмосфера и организирането на романтични пътешествия си е талант, непознат за всеки. И точно тези, които не го притежават, твърдят, че романтиката съществува само в приказките и сапунените сериали.   Отживелица ли е романтиката?За романтиците пък липсата на романтика би означавала, че светът е станал безчувствен, защото според тях романтиката е синоним на любов, тъй като двете вървят ръка за ръка.    С романтиката обаче не трябва да се прекалява, както и с шоколада или със сладоледа, например.   В противен случай ще ви стане твърде сладко, тежко и буквално няма да поискате в скоро време да опитате от същото меню.

  image   Но такава опасност сякаш няма, защото напоследък модата е, особено сред младите, тоталното отричане на романтиката и стремежът към доказване на точно обратното – без милувки, без кой знае колко мили думи, без ванила секс.   Всичко това е скучно, а всичко по-хард се счита за готино, биха казали младежите. И въпреки че всеобщото мнение е, че след дългогодишна връзка, романтиката омръзва и загива, повечето романтици са именно хора със стабилна връзка или брак, хората на възраст (подарък за свети валентин), а не младежите, които говорят за романтика, без да знаят какво е любов.    Всъщност кое е първо – любовта или романтиката?   Ситуацията е съвсем същата като при кокошката и яйцето.   Любовта ражда романтиката, а с романтика се предизвиква любов. Рецептата е простичка.  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: romantikatadnes
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9278
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930